Почему нельзя заваривать чай крутым кипятком?

Если заварить их крутым кипятком,листья попросту сварятся, а полученный напиток утратит свои полезные свойства.

Чаи вообще крутым кипятком не заваривают, хоть черные, хоть ягодные, хоть зеленые. Нужна горячая вода — 80-90 градусов.

Они утверждают, что кипящая вода бедна кислородом. Букет вкусов и ароматов не раскрывается. К тому же, кипяток обжигает чайный лист и вытягивает дубильные вещества (танины). Отсюда горький вкус.

При кипячении воды повторно на стенках чайника оседают минеральные вещества и образуется накипь. А еще из воды испаряется кислород, который необходим для правильного заваривания чая.

admin

Recent Posts

Натуральний догляд за волоссям: як обрати ідеальні засоби

Сучасний догляд за волоссям вражає різноманіттям засобів, але саме азійська косметика заслужила особливу любов у…

3 дні ago

Ігри з конструктором Botanical Collection для двох: як зміцнити зв’язок між батьками і дитиною

Ігри з конструктором для двох: як зміцнити зв’язок між батьками і дитиною У повсякденній метушні…

4 дні ago

Шліфування та фарбування дерев’яних будинків: як зберегти красу та міцність

Шліфування та фарбування дерев’яних будинків є важливими етапами догляду за зрубами, які дозволяють не лише…

4 дні ago

Зарядні станції для електромобілів: що потрібно знати перед покупкою

Електромобілі поступово змінюють транспортну картину світу, зменшуючи залежність від пального і знижуючи викиди шкідливих речовин.…

2 тижні ago

«Bosfor» — магазин тканин в Україні для тих, хто шиє з пристрастю

У світі текстилю перше враження вирішує багато — м’якість, щільність, відтінок, навіть звучання складки в…

2 тижні ago

Где купить iPhone 15: преимущества выбора в Allo.ua

В мире технологий Apple остаётся синонимом інноваций і безупречного стиля. Каждый новый релиз становится событием,…

2 тижні ago