Сколько хлебных единиц в готовых блюдах?

Например, порция макарон 50 г, значит в этой порции – 33,5 г углеводов (или около 3 ХЕ). Для этого можно воспользоваться формулой: количество углеводов в порции(г) = количество углеводов в 100 г продукта/100 х вес порции

Овощи, бобовые, орехи

Продукт Количество продукта на 1 ХЕ
морковь (средняя) 3 шт. 200 г
свёкла (средняя) 1 шт. 150 г
бобы (сушеные) 1 ст. ложка 20 г
бобы (вареные) 3 ст. ложки 50 г

Таблица хлебных единиц

ПРОДУКТ = 1ХЕ
Каша любая вареная 2 ст. ложки с горкой 50-55
Картофель отварной, печеный 1 шт. средняя 55
Картофель «в мундире» 1 шт. 55
Картофельное пюре* (сухой полуфабрикат) 1 ст. ложка с горкой 80
admin

Recent Posts

Ковдра для дому – популярні матеріали та поради по вибору

Ковдра — це незамінний елемент домашнього комфорту, який служить для підтримання тепла під час сну.…

7 години ago

Натуральна косметика для тіла та обличчя: Турбота від природи

Натуральна косметика для тіла та обличчя – це косметичні засоби, виготовлені з природних компонентів, без…

1 день ago

Купити флягу: Вибір та Поради

Фляга – це не лише практичний аксесуар, а й стильний елемент, який може стати незамінним…

2 дні ago

Дорожні сумки на колесах проти валіз: що вибрати для вашої подорожі?

Коли справа доходить до вибору багажу для подорожі, багато хто стикається з питанням: що краще…

4 дні ago

Продажа квартиры после наследования: юридические и практические аспекты

Процесс продажи квартиры на сайте объявлений https://obyava.ua/ru/nedvizhimost/prodazha-kvartir/harkov, полученной по наследству, может быть сложным и многогранным.…

1 тиждень ago

Одяг для новонароджених: турбота про комфорт і стиль

Поява малюка на світ – це велика радість і відповідальність. Одним із найважливіших аспектів догляду…

1 тиждень ago